arkadaşlar böyle bi tekniğin olduğunu biliyorum ama detaylarına vakıf değilim Türkçe doküman da bulamadım. acaba yapan bilen varsa hem beni hemde diğer arkadaşlar açısından faydalı olabilir.
Aseton banyosu denilen yöntemi youtube üzerinden videolar izleyerekte ulaşabilirsiniz, ABS baskınızı direk aseton ile temas ettirmeden bir fanus yada kavanozun içine koyun, ısıtıcı tablanızı asetonun buharlaşma sıcaklığı olan 90 dereceye sabitleyin kavanozu üstünde ısıtın ve kavanozdaki asetonun baskı yüzeyine buharlaşarak pürüzsüzleştirmesini takip edin, dikkat edin bu süre uzun değildir, eğer süreyi fazla uzun tutarsanız baskınızın iç örgülerine kadar eridiğini görebilirsiniz, bu süre baskınızın dış yüzeyinin kalınlığı ve baskınızın türüne bağlı olarak değişmektedir.
Aseton banyosu denilen yöntemi youtube üzerinden videolar izleyerekte ulaşabilirsiniz, ABS baskınızı direk aseton ile temas ettirmeden bir fanus yada kavanozun içine koyun, ısıtıcı tablanızı asetonun buharlaşma sıcaklığı olan 90 dereceye sabitleyin kavanozu üstünde ısıtın ve kavanozdaki asetonun baskı yüzeyine buharlaşarak pürüzsüzleştirmesini takip edin, dikkat edin bu süre uzun değildir, eğer süreyi fazla uzun tutarsanız baskınızın iç örgülerine kadar eridiğini görebilirsiniz, bu süre baskınızın dış yüzeyinin kalınlığı ve baskınızın türüne bağlı olarak değişmektedir.
Örnek;
sağolun hocam. peki aseton ile kırılan parçaları da yapıştırabiliyomuş o nasıl oluyor.
bunları ben bastım daha sonra kırıldı nasıl yapıştırabilirim. güzel bi şekilde
Buna benzer bir durum benimde başıma geldi ben bildiğiniz bakkaldan alınma Japonla yapıştırdım ancak Japonu fazla sıkarsan yüzeyi eritiyor ancak aseton ile ilgili bir yapıştırma metodu bilmiyorum
aseton deformasyona neden oluyor. Her iki yüzeye kulak pamuğu ile sürüp direkt birleştirin. Sonra paket lastiği vb ile sabitleyin. PLA da çok fena yapışıyor. ABS için aseton buharı ile parlatma yapılıyorsa yapıştırması da gerekiyor. En temizi aktivatörlü yapıştırıcı.
Yorumlar
Örnek;
indir (1).jpg
sağolun hocam. peki aseton ile kırılan parçaları da yapıştırabiliyomuş o nasıl oluyor.
bunları ben bastım daha sonra kırıldı nasıl yapıştırabilirim. güzel bi şekilde