Z eksen sorunu yaşıyorum. Auto home ve auto level de hiç bir problem yok ama gcode u yazdırmaya başladığımda kafa tabladan aşağı iniyor ve zorlayarak tablanın üstündeki bantı yırtıyor,pause yapıp yüksekliği elimle artırıp devam ettiriyorum.Bu auto home daki gibi neden başlamıyor yazmaya ?
kıymet verip zamanınızı ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkürler, olay offset ile alakalıymış onu hallettim düzen aldı tek ufak bir problem var oda yukarı cıktıkca adımda problem var galiba çıktıya çarpıyor gibi kafa
O konstrüksiyonunuzun yeterince rijit olmamasından da kaynaklanır. Baskı hızı genelde 60mm/s - 3600mm/dk olarak ayarlı olur. Bunu 2500mm/s civarına düşürün, titreşim azalır.
O konstrüksiyonunuzun yeterince rijit olmamasından da kaynaklanır. Baskı hızı genelde 60mm/s - 3600mm/dk olarak ayarlı olur. Bunu 2500mm/s civarına düşürün, titreşim azalır.
bende de aynı sorun var hocam. yazıcı çalıştıgı zaman nozzle tabladan yukarıda çalışmaya başlıyor. yardımcı olursanız sevinirim. skype gibi bi yerden konuşursak daha güzel olur
şimdidien teşekürler
aynı sorun bendede vardı çözümü ise z ekseninin steps per mm adım sayısını düşürmen lazım yoksa katmanlar arasında boşluk gibi sorunlar olur z ekseni 0.3 lük nozzle 1280 adımda gayet iyi sonuç alıyorum kullandığın nozzle çapına göre bir değer girmelisin.
yapmış olduğum yazıcı da karşılaştığım ilk sorun z eksenini çok fazla yükselmesi idi m8 mil 1/32 step hesaplamasında 5120 gibi bi değer veriyor bu sebepten baskıda 2. katmana geldiğinden z ekseni çok yükseliyor adım sayısını düşürerek sorunu çözdüm belki başka ayarlamalarda vardır bilemicem. şu anki sorunum ise baskılarımın orjinal ebatından büyük olması bunu halen çözemedim sizce neden kaynaklanıyor?
M8 milin adım değerlerini şu an hatırlamıyorum. Siz de eksenlerin hesaplamalarını yanlış yapmışsınız. O yüzden öyle muhtemelen. X-Y genelde 80 veya 100 adım/mm'dir. 1/16 adım, 16 diş ve 20 diş için. Z'de m5, 1/16 adım için 4000'dir.
durumu şöyle özetliyim parçalar gereğinden fazla uzun oluyor x y eksenleri doğtu ölçüde fakat z sıkıntı20160731_185644.jpg20160731_185659.jpg siyah olan orjinal dişli
Hocam ya 1/32 adım değil, ya m8 değil, ya da motorunuz 1.8 derece değil. Bir şeyler mutlaka yanlış ama bilemiyorum. Drv mi kullandınız sürücüleri? A4988 mi?
Yazılımsal bir sıkıntı da var olabilir.
Yorumlar
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
bende de aynı sorun var hocam. yazıcı çalıştıgı zaman nozzle tabladan yukarıda çalışmaya başlıyor. yardımcı olursanız sevinirim. skype gibi bi yerden konuşursak daha güzel olur
şimdidien teşekürler
Tapatalk.
Tapatalk.
Hocam ya 1/32 adım değil, ya m8 değil, ya da motorunuz 1.8 derece değil. Bir şeyler mutlaka yanlış ama bilemiyorum. Drv mi kullandınız sürücüleri? A4988 mi?
Yazılımsal bir sıkıntı da var olabilir.
Tapatalk.
Üstad fazla bilgili degilim ama 100mm küp bastır, sonra z eksenini ölc ona göre adım/mm oranını yeniden hesapla doğru orantı ile, belki düzelir
Tapatalk.