frame

Ekstruder motoru geri adım atıyor

bpoyrazbpoyraz Yeni Üye
kategorisi Donanim
Merhaba,

Sigma3d kullanmaya yeni başladım.Problemim; yazıcı çalışmaya başladıktan bir zaman sonra (yaklaşık 1 saat sonra)ekstruder motoru ters tarafa doğru bir kaç derece dönüyor sonra tekrar normal dönmeye devam ediyor ve bu düzensiz aralıklarla iş bitene kadar devam ediyor.Fakat bu dönüş ani bir hareketle oluyor ve çıkardığı ses filamenti geri çekerken çıkardığı sesten farklı.Sanki sinyallerden birisi gelmiyormuş gibi tok bir ses çıkıyor.Kart Ramps 1.4 , sürücü A4988, motor nema 17.
Ramps ın soğutması var ve sürücüler el yakacak kadar ısınmıyor.Motor ise ancak ılık diyebileceğimiz bir sıcaklığa geliyor.Ekstruder sürücüsü 0,90 a ayarlı.Arduinoya attığım yazılım ise repetier.Dilimlemede Cura kullanıyorum ve repetier üzerinden makinaya gönderiyorum.

Sizce problem ne olabilir ve ne yapmalıyım?

Yorumlar

  • hacibothacibot Abbas Geliştiricisi
    Sürücü değiştir. öyle bir dene olmadı ramps
  • bpoyrazbpoyraz Yeni Üye
    Önce başka bir görüşü dikkate alarak LCD yi çıkardım,olmadı.Sonra sürücüyü değiştirdim,sorun devam etti.Benim sorunum başkaymış,çözdüm.Nozul tıkanmaya başladığı için garibim ekstruder motoru adım atmakta zorlanıyor ve adım kaçırıyormuş.Geriye doğru niçin adım attığını anlamış değilim.Filamenti hotendden çıkardım ve ileri geri bir süre hareket ettirdim,normal çalıştı.Tekrar hotende soktum ısıtıp 10 ar 10 ar ve 50 şer 50 şer ileri hareket yaptırdığımda aynı dengesiz hareketleri yapmaya başlayınca anladım ki tıkanma var.Güzelcene temizleyince kendine geldi,sorun çözüldü.Artık filamenti sünger parçasının içinden geçirip öyle gönderiyorum ekstrudere.

Bir Yorum Bırak

Görsel/dosya bırak

3d Yazici Destek

| 3d Yazıcının kalbi burada atıyor
3d Yazıcı Destek© 2017 | 3d yazıcılar hakkında herşeyi bulabilceğiniz, ücretsiz yardımlaşma ve dayanışma forumudur.
Powered by VanillaForums, Designed by Raven Creativity

İletişim

info@3dyazicidestek.com
3dyazicidestek@gmail.com
0 505 948 47 57

Get In Touch